meer resultaat uit je training
meer resultaat uit je trainingGratis Download

Page content

article content

Is het online zetten van een cursus moeilijk?

Het online zetten van je cursus biedt grote kansen om je klantenkring uit te breiden. Wij merken dat veel ondernemers hier wel kansen zien, maar dat ze bang zijn dat het heel erg moeilijk is.

Gelukkig valt het heel erg mee. Het is niet moeilijk om online te gaan met je cursus. Het zijn een aantal kleine stappen die je moet nemen.

Maar je moet vooral niet gelijk alles willen. Begin eenvoudig dat geeft de grootste kans op succes. Het “technische” deel kan je beter uitbesteden. Het is niet moeilijk, maar waarom zou je daar je tijd aan gaan besteden. Jouw kennis en plezier ligt waarschijnlijk bij het verspreiden van kennis en vaardigheden.

Wat wil je als ondernemer?

  • een online cursus
  • die zelfstandig klanten trekt
  • waarbij klanten gemakkelijk kunnen inschrijven en betalen
  • zodat jij je kunt concentreren op het verspreiden van je kennis en het begeleiden van cursisten

In dit artikel willen we vooral ingaan op het online zetten van je cursus. Er zijn natuurlijk diverse manieren om een cursus online te zetten. Je kunt gebruikmaken van allerlei gratis faciliteiten, zoals slideshare, youtube, dropbox. Als je deze faciliteiten gebruikt, kan je materiaal (meestal) ook bekeken worden door andere mensen dan alleen je cursisten. Soms is dat prima, maar soms wil je juist zorgen dat alleen je cursisten bij het materiaal kunnen komen.

Dan moet je dus naar andere faciliteiten gaan uitkijken. Wij raden mensen aan die echt een cursus geven om dan niet te gaan modderen met zomaar een omgeving. Onze ervaring is namelijk dat je daarbij al heel snel tegen grenzen aanloopt. En als je dan de omgeving moet (laten) aanpassen, kost dat vaak heel veel tijd en geld.

Als je echt een online training wilt verzorgen, kan je dat het beste vanuit een online trainingsomgeving doen. Deze omgevingen zijn speciaal gemaakt om trainingen te ondersteunen. Ze bieden allerlei faciliteiten om cursisten zo goed mogelijk op te leiden. Natuurlijk vind je in zo’n omgeving wel een aantal specifieke dingen, maar dat is net als met een tekstverwerker: de meeste gebruikers hebben aan de basis genoeg. En die maak je je snel genoeg eigen.

Verder biedt een online cursusomgeving je faciliteiten voor het automatisch laten inschrijven en betalen van klanten, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt.

Comment Section

0 reacties op “Is het online zetten van een cursus moeilijk?

Plaats een reactie


*