meer resultaat uit je training
meer resultaat uit je trainingGratis Download

Page content

article content

Is mijn cursus wel klaar voor online?

Heel veel ondernemers stellen ons de vraag: “moet ik mijn cursus niet eerst aanpassen voordat hij online kan worden gegeven?”.

We kunnen ons die vraag goed voorstellen, want online brengt andere mogelijkheden en vereisten met zich mee.

Ons antwoord is echter altijd: NEE, ga gewoon aan de slag met de cursus die je al hebt. Dan kun je direct gebruik maken van de voordelen die het online stuk je biedt. Bijvoorbeeld:

  • cursisten kunnen de presentaties en achtergronddocumenten direct op een logische plaats terugvinden
  • cursisten kunnen via een forum contact met elkaar hebben en vragen uitwisselen
  • cursisten kunnen theorie naar eigen behoefte een aantal maal herhalen.
  • je kunt meer achtergrondinformatie (met links, foto’s, filmpjes) beschikbaar stellen die cursisten naar behoefte kunnen gebruiken.

Vervolgens kan je je cursus verbeteren op basis van de ervaringen die cursisten met je delen. Je past de cursus vooral aan op de punten waar zij dat aangeven. Iedere cursus is nu eenmaal anders en vraagt om andere accenten.

Een volgende stap kan zijn dat je een bepaald onderdeel niet meer klassikaal behandelt, maar alleen nog online. De cursisten lezen de theorie door en je organiseert een vragenuurtje waarbij je alle vragen over die theorie behandelt. Op die manier heb je direct een stuk reistijd terugverdiend.

In je bijeenkomsten kun jeĀ  juist ingaan op hoe je de theorie toepast in de praktijk. Daarmee worden deze bijeenkomsten nog waardevoller voor je cursisten.

Nadat je hier ervaring mee hebt opgedaan, weet je ook hoe je de cursus zou willen aanpassen, zodat je nog meer voordeel haalt uit het feit dat de cursus online staat.

Kortom: ga aan de slag met de cursus die je nu hebt. Zet die online en ga pas daarna verbeteringen en veranderingen aanbrengen. Trap vooral niet in de valkuil om eerst alles perfect te willen hebben. Dan heb je namelijk na een jaar (of nog langer) een perfecte cursus, maar nog steeds geen cursist die hem aan het volgen is…

Comment Section

0 reacties op “Is mijn cursus wel klaar voor online?

Plaats een reactie


*