meer resultaat uit je training
meer resultaat uit je trainingGratis Download

Page content

article content

Webinars, waardevol voor jouw cursus?

Weet jij al wat een webinar is? Want Webinars zijn Hot!

In de (internet)marketing zoemt het op dit moment rond: met webinars stroomt de winst je bedrijf binnen.  Heel veel marketinggoeroes gebruiken webinars om aandacht te krijgen voor hun dienst. En als deze voorlopers dit als een handig middel zien, dan is het meestal rijp om ook door andere mensen gebruikt te worden.

 

Wij vroegen ons dus af: “Zijn webinars ook waardevol voor coaches en trainers?”

Even kort, voor als je nog niet weet wat een webinar is: een webinar is een seminar, dat via het web wordt georganiseerd. Het kan dus, net als een seminar

  • een verkooppraatje zijn, maar ook een serieuze les
  • een grote of een kleine groep deelnemers hebben
  • gebruik maken van presentatiemiddelen als powerpoint of prezi, maar je kunt ook gewoon (via een webcam) je eigen gezicht laten zien
  • de gebruikers de mogelijkheid bieden om vragen te stellen (of niet ;-))

Maar:

voor een webinar hoef je niet met al je deelnemers op dezelfde fysieke plaats aanwezig zijn!!

Kun je je voorstellen wat dat voor jou scheelt aan reistijd? En voor je deelnemers?

Kun je je voorstellen wat dat voor jou scheelt aan zaalhuur?

Waarom deden we dat niet altijd al?

Heel simpel: omdat het vroeger heel erg moeilijk en heel erg duur was.

Vroeger (en dat is echt nog niet zo lang geleden) kon je er niet van uitgaan dat mensen eenvoudig toegang hadden tot internet, laat staan dat ze een videoverbinding hadden. Tegenwoordig heeft iedereen een computer of tablet, met een camera, luidsprekers en een internetverbinding. Je hoeft mensen niet meer te overtuigen dat het leuk is om via de webcam met elkaar te praten: ze hebben zelf al gemerkt dat dat heel erg leuk is en dat het een hoop toevoegt.

Mensen verwachten ook steeds vaker dat je in je training gebruik maakt van de nieuwe technologieën. Ze willen graag leren op het moment dat het hun uitkomt. Als ze een hele dag investeren om naar je training te komen, willen ze op die dag niet alleen maar naar presentaties luisteren. “Dat kan ik thuis ook doen”, is een veelgehoorde klacht. Mensen verwachten echt toegevoegde waarde van een training op locatie.

En last but not least: de middelen om een webinar te geven zijn steeds goedkoper geworden. Er komen steeds betere toepassingen, die steeds makkelijker te gebruiken zijn.

Natuurlijk is een webinar niet hetzelfde als fysiek in dezelfde ruimte zitten, maar je kunt een heel eind in de buurt komen.

Je kunt webinars dus het beste integreren in je hele opleidingstraject. Het vraagt om een goede analyse van je cursus, zodat je steeds de beste weg zoekt tussen online en offline.

Hoe het voelt als deelnemer?

Op dit moment ben ik een intensief trainingsprogramma aan het volgen. Ik heb daar veel geld in geïnvesteerd en wil dus ook veel leren. Dat trainingsprogramma omvat een aantal bijeenkomsten voor het overbrengen van stukjes theorie die via het internet plaatsvinden. We krijgen dan een uur lang intensief training over een bepaald onderdeel. Daarna krijgen we een aantal dagen de tijd om deze theorie te laten bezinken, en de opdrachten uit te voeren. Natuurlijk is er een forum waar we vragen kunnen stellen. Tot slot zijn er praktijkdagen, waar ik andere coaches ontmoet en met hen oefeningen doe om bepaalde onderdelen uit de theorie in praktijk te brengen. Doordat we allemaal de theorie al beheersen, zijn deze dagen enorm waardevol.

Wil je weten of een webinar bij jouw cursus past?

Neem dan contact met ons op, via info@mijncursusonline.com.

Comment Section

0 reacties op “Webinars, waardevol voor jouw cursus?

Plaats een reactie


*